Sanayii ve okul işbirliği ile hedefe odaklı mesleki eğitim fırsatı….

Sanayii ve Okul İşbirliği İle Hedefe Odaklı Mesleki Eğitim Fırsatı

Gölcük Meslek Yüksekokulu, Gölcük FORD-OTOSAN A.Ş ve Kocaeli ASSAN HANİL ile Otomotiv Teknolojisi, Makine, Dış Ticaret ve Pazarlama Programlarını kapsayan iş yeri eğitimi modeli ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Otomotiv Teknolojisi ve Makine öğrencileri ilgili fabrikaların üretim ve montaj bölümlerinde, Dış Ticaret ve Pazarlama öğrencileri Lojistik ve Pazarlama bölümlerinde bir yıl boyunca uygulamalı iş yeri eğitimi almaktadır. Bu eğitimleri sırasında SGK girişleri yapılarak, primleri Üniversitemizce yatırılmakta ve öğrenciler eğitimleri boyunca belirli oranda maaşlarını alıp, diğer firma çalışanların sahip olduğu her türlü sosyal haklardan faydalanmaktadır. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere, ilgili firmaların işe alımlarında öncelik sağlayan, alandaki diğer firmalar tarafında da kabul gören sertifika verilmektedir. Bu öğrenciler aynı zamanda zorunlu stajlarını da yapmış olarak değerlendirilmekte, mezun olduklarında ve uygun bulundukları takdirde ilgili firmalar tarafından hemen istihdam edilmektedir. İş yerinde Mesleki Eğitim(İME) programı olarak adlandırılan bu eğitime katılabilmek için, birinci sınıfın sonundaki başarı sıralamasına göre ayrılan kontenjan içine girmek ve firmalar tarafından yapılan psikoteknik sınavından geçmek gerekmektedir.

İME programı kontenjanları dönemsel olarak belirlenmekte ve ortalama olarak otomotiv 30, makine 20, dış ticaret 20 ve pazarlama 10 öğrenci bu imkandan faydalanabilmektedir. İME programına katılamayan öğrenciler, eğitim öğretimlerini okulun mevcut atölye ve laboratuvar imkanlarından faydalanarak teorik ve pratik eğitimlerini tamamlamaktadır. Bu eğitimler, alandaki firmalara yapılan teknik geziler ve ilgili firmalardan davet edilen konusunda yetkin konuşmacıların verdiği seminer ve konferanslar ile desteklenmektedir. İhtiyacı olan öğrencilere , Rektörlükçe belirlenen kontenjan dahilinde çalışma bursu, yemek bursu ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan sağlanan karşılıksız burslar sağlanmaktadır. Yüksekokulumuzda, öğrenci erişimine açık internet hizmeti , bilgisayar odası, yemekhane, kantin , kütüphane, masa tenisi, dinlenme alanları ve basketbol sahası mevcuttur.

Gölcük Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü